Română

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Sunt suspendate zborurile din Portugalia în afara UE și din afara Uniunii Europene spre Portugalia. Excepție fac zborurile către următoarele țări din afara UE: Canada, Statele Unite ale Americii, Venezuela și Africa de Sud. În ceea ce privește Brazilia, rutele Lisabona-Rio de Janeiro și Lisabona – São Paulo vor fi limitate, toate rutele către alte destinații braziliene fiind suspendate. Pentru transportul aerian, numărul maxim de pasageri (din capacitatea aeronavelor) va fi limitat, de asemenea, la o treime, așa cum se întâmplă deja în cazul altor transporturi de pasageri.
 • Sunt anulate toate zborurile spre/dinspre Italia și spre/dinspre Spania, și a fost interzisă debarcarea pasagerilor de pe navele de croazieră, cu excepția rezidenților în Portugalia.
 • Navele de croazieră și iahturile nu vor putea acosta în porturile din Arhipelagul Insulelor Madeira, cu excepția situațiilor temeinic justificate.
 • În Arhipelagul Insulelor Azore, autoritățile regionale au recomandat amânarea deplasărilor, în orice scop, în cazul tuturor cetățenilor spre/dinspre regiune, cu excepția situațiilor temeinic justificate.
 • Autoritățile publice competente pot stabili la toate punctele de frontieră controlul asupra persoanelor și bunurilor, inclusiv controale sanitare și fito-sanitare. De asemenea, poate fi impusă izolarea obligatorie a persoanelor în locații stabilitate de autoritățile competente.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRAFICUL:

 • În perioada 16 martie – 14 mai, Portugalia și Spania au convenit să introducă control sanitar la frontieră și să condiționeze circulația transporturilor între cele două țări, astfel: este interzisă circulația terestră (indiferent de tipul vehiculului), este suspendată circulația feroviară (cu excepția transportului de mărfuri), este suspendat traficul aerian de pasageri, este suspendat transportul fluvial de pasageri între cele două țări și acostarea ambarcațiunilor de agrement, este interzisă debarcarea pasagerilor în porturile turistice.
 • Circulația terestră între Spania și Portugalia este interzisă, cu excepția transportului internațional de mărfuri, a transportului lucrătorilor transfrontalieri, a circulației de vehicule de urgență și prim-ajutor și a serviciului de ambulanță; De asemenea, Portugalia și Spania au convenit asupra următoarelor excepții de circulație: au drept de intrare cetățenii și posesorii de autorizații de rezidență în cele două țări; este permisă circulația personalului diplomatic, a forțelor armate și a forțelor serviciilor de securitate; este permisă circulația, cu titlu excepțional, în scopul regrupării familiale a soților sau asimilați și a membrilor de familie de gradul I; este permis accesul la unitățile de sănătate, în conformitate cu acordurile bilaterale privind prestarea serviciilor de sănătate; au drept de ieșire cetățenii rezidenți în altă țară.
 • În perioada 15 aprilie – 14 mai a.c., puncte de trecere autorizată la frontiera terestră sunt următoarele:
 • a) Valença-Viana do Castelo, ieșirea spre Ponte Tuy-Valença-legătura IP 1-A 3, în Valença;b) Vila Verde da Raia-Chaves, ieșirea de pe A 52, legătura cu A 24, km 0, la sensul giratoriu;c) Quintanilha-Bragança, ieșirea de pe Ponte Internacional IP 4/E 82, nodul de ieșire Quintanilha sau lângă sediul CCPA pe N 218-1 Quintanilha;
 • d) Vilar Formoso-Guarda lângă linia de frontieră, Largo da Fronteira, lângă CCPA, N 16/E 80, legătura 620 Fuentes de Õnoro, Spania, inclusiv acesul prin Parcarea TIR, via camioane, N 16, Vilar Formoso;
 • e) Termas de Monfortinho-Castelo Branco, joncțiunea N 239 cu N 240 la Termas de Monfortinho;
 • f) Marvão-Portalegre, linia de frontieră, Marvão, N 521 legătura cu Valência de Alcântara la IC 13 Marvão;g) Caia-Elvas, ieșirea de pe A 6, km 158, legătura Caia-Elvas lângă punctul de turism, Elvas;h) Vila Verde de Ficalho-Beja lângă linia de frontieră, legătura A 495 Rosal de la Frontera la IP 8, Serpa;
 • i) Castro Marim-Praça da Fronteira, km 131 al A 22, Ponte Internacional do Guadiana-Castro Marim.

Vacanţa este un prilej emoţionant de a cunoaşte culturi noi, dîndu-vă astfel posibilitatea de a avea parte de atracţiile pe care le au de oferit diversele locuri. În timp ce vă relaxaţi, atenţia dvs. se poate diminua, fapt care poate să vă pună în dificultate, afectîndu-vă liniştea şi experienţa plăcută de vacanţă. Pentru a vă ajuta să beneficiaţi de o experienţă plăcută şi sigură şi pentru a evita eventualele capcane, citiţi “Ghidul turistic al unei vacaţe sigure” elaborat în limba dvs. prin accesarea steagului national din dreptul acestui mesaj. Vă dorim vacanţă plăcută.
Download

Vă informăm că pe teritoriul Republicii Portugheze autoritățile au instituit următoarele măsuri în context COVID-19: Citeste aici