Nederlands

Introductie en Welkom

Wij heten u welkom in Safe Communities Portugal, een geregistreerde non-profitorganisatie die de in Portugal wonende buitenlandse gemeenschap en bezoekers hier helpt met betrekking tot civiele bescherming en veiligheidsmaatregelen. Dit kunnen bijvoorbeeld politiezaken zijn, misdaadpreventie, cybercriminaliteit en branden op het platteland.

Safe Communities Portugal werkt officieel samen met de Portugese regering om belangrijke informatie en advies aan de buitenlandse gemeenschap op deze specifieke werkterreinen te helpen promoten in een taal die u begrijpt.

Deze pagina biedt daarom informatie en advies in vreemde talen, die we kennen uit officiële bronnen. Dit wordt aangevuld met vertalingen die we ontvangen. We verwachten dat dit in de toekomst zal groeien naarmate er meer materiaal beschikbaar komt. Als u daarom als vrijwilliger kunt helpen om op deze pagina vanuit het Portugees of Engels naar uw taal te vertalen, zal dit uw gemeenschap helpen. Neem dan contact met ons op via info@safecommunitiesportugal.com

We werken met verschillende ambassades en het is belangrijk om de website van uw ambassade te bezoeken en contact met hen op te nemen als u informatie of hulp nodig heeft. Contactgegevens hier:


Nederlandse ambassade in Lissabon
Avenida Infante Santo 43-5
1399-011 LisbonPhone
TELEFOON : +351 213914900
E-MAIL : lis@minbuza.nl
Meer informatie hier

COVID-19

Persoonlijke hygiëne – 1 – Vergeet niet dat je handen grondig wassen gedurende 20 seconden in water en zeepeen van de beste persoonlijke afweermiddelen is – vaak wassen na thuiskomst (na het sporten, boodschappen doen voor essentiële goederen, afval op de vuilnisbakken plaatsen enz.) – dit is vooral belangrijk als u met de hand contact hebt gehad met flatdeuren, vuilnisbakken, muren enz. Buiten uw huis of appartement.

Als u ze kunt betalen of als ze verkrijgbaar zijn in winkels, openbare plaatsen enz., Maak dan goed gebruik van gels op alcoholbasis en beschermende handschoenen als u ze draagt. Hoest altijd in zakdoeken als u geen masker draagt of in uw elleboogholte (ellebooggewricht).

Sociale afstand en wachtrijen –Respecteer sociale afstand van 2 meter – dit is de lengte van een tweepersoonsbed of een voordeur om het perspectief te geven – dit is vooral belangrijk in winkels en andere verkooppunten die momenteel open zijn om u en de mensen die nog steeds werken op deze plaatsen te beschermen. Dit omvat wachtrijen voor binnenkomst (… neem een paraplu als het lijkt alsof het gaat regenen) – respecteer ook alle lijnen die zijn getekend op de vloer van supermarkten of buiten de winkel als er een strikte toegangseis is – kleine winkels normaal gesproken een-in-een-uit en supermarkten qua omvang en personeel. Het is ook belangrijk wanneer je langs mensen op straat loopt – houd de 2 meter aan!

Maskers Er zijn twee hoofdtypen maskers: de zogenaamde ‘gemeenschapsmaskers’, die de meeste mensen zullen dragen in het openbaar en chirurgische maskers.

De overheid adviseert het gebruik van chirurgische maskers aan aan alle gezondheidswerkers, mensen met ademhalingssymptomen en mensen die binnenkomen en circuleren in gezondheidsinstellingen. De regering adviseert meer kwetsbare mensen, met name ouderen (ouder dan 65 jaar) die lijden aan chronische of immuunonderdrukkende ziekten, chirurgische maskers te dragen wanneer ze het huis verlaten. DGS stelt: “Overweeg het gebruik van gemeenschapsmaskers door iedereen in besloten binnenruimtes met veel mensen (supermarkten, apotheken, winkels of andere verkooppunten, openbaar vervoer, enz.)”. Dit is een extra beschermingsmaatregel voor sociale afstand, handen wassen en ademhalingsetiquette “. Dit omvat degenen die besloten plaatsen betreden, met mensen binnen, zoals supermarkten enz.

Afvalverwijdering Maak het vuilnismannen gemakkelijker door de straatbakken niet te vol te vullen of zakken voller dan ¾ of ze nu in de bak of buiten worden geplaatst – Gooi de rubberen en latexhandschoenen op een verantwoorde manier weg – goed ingepakt in zakken binnenin zakken indien mogelijk – gooi ze niet weg op straat of waar ze in contact kunnen komen met andere burgers – of kunnen worden verspreid door straatdieren.

Autorijden- en autohygiëne Gebruik antibioticadoekjes zoals vloerdoekjes om de handgrepen van auto’s, motor- en fietssturen enz. af te vegen telkens wanneer u het voertuig gebruikt. Gebruik ook doekjes voor het autostuur en interne deurgrepen, versnellingspooks en handrem.
Welzijn zorg ervoor dat u uw welzijn behoudt tijdens periodes van bewegingsbeperking in overeenstemming met de wet door: een vorm van lichaamsbeweging in de buurt van uw huis te nemen, uw hond dichtbij uw huis uit te laten, telefonisch met familie en vrienden te praten , of op sociale-mediaplatforms, het doen van quizzen en puzzels, het onderhouden van een routine zoals goed wassen en aankleden. Toegang tot belangrijke ondersteuningswebsites (zoals SCP) om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en wijzigingen in de reclamewetgeving, evenals weersvoorspellingen, zodat u uw zeldzame reizen buitenshuis kunt plannen.

Ondersteuning informatie en diensten. Maak kennis met de online, radio- en televisieondersteunende diensten en de ondersteunende diensten van de lokale gemeente. Voor de laatste, noteer de belangrijkste contactnummers of ga naar de website en download of print de belangrijkste informatiebladen en bewaar ze waar u ze kunt gebruiken.
Zorg voor anderen die het minder goed aankunnen! Soms gaat het niet alleen om u. Zorg voor en help anderen die minder bekwaam zijn in uw buurt – vooral als u een auto heeft en boodschappen kunt doen voor uw buren die mogelijk kwetsbaar zijn, inclusief degenen die kinderen hebben en daardoor niet zo vaak naar winkels enz. kunnen gaan.
Blijf zoveel mogelijk thuis en respecteer de wet Dit blijft een van de beste verdedigingen tegen de pandemie die de gezondheid van u en uw gezin verspreidt en in stand houdt. Zorg ervoor dat u echt elke reis moet maken, want elke reis brengt risico’s met zich mee voor de verspreiding van de pandemie en voor de gezondheid van u en uw gezin tijdens de pandemie.

Pas op voor namaakproducten Vervalste medische producten die tijdens de corona-crisis worden verkocht, voldoen niet aan de vereiste kwaliteitsnormen en vormen een reële bedreiging voor de volksgezondheid en de veiligheid. Dergelijke artikelen zijn onder meer medicijnen, nep-testkits, vals advies, beschermende kleding en gezichtsmaskers. Mensen die deze nepproducten kopen, hebben een vals gevoel van veiligheid, terwijl ze in feite onbeschermd zijn tegen het virus. Safe Communities adviseert om niet te reageren op ongevraagde aanbiedingen op sociale media, per e-mail of op internet. Gewoon verwijderen en niet delen.

Op vakantie gaan is altijd weer een belevenis, die ons ruimte biedt nieuwe culturen te ontdekken en uiteenlopende bezienswaardigheden te bekijken. Hoe meer we ontspannen, hoe minder we wellicht op onze hoede zijn voor problemen die onze vakantie kunnen verstoren. Om u te helpen van een veilige en prettige vakantie te genieten en mogelijke valkuilen te vermijden, nodigen wij u uit de handleiding “Veilig op Vakantie” te lezen die hier, door te klikken op de juiste vlag, in uw eigen taal wordt aangeboden. Prettige vakantie!

Download PDF